Állandó fejtörés hétvégén, mi legyen a desszert: legyen finom, könnyen elkészíthető, feleljen meg minden korosztály ízlésének és ne a megszokott legyen. Ezek a csinos kis banános palacsinták remekül megfelelnek a kívánalmaknak: most próbáltam ki először, de nagyon ízlett kicsiknek és nagyoknak is.
Nagyon egyszerű a receptje: 1 érett banánt villával összetörünk, hozzáadunk 1 tojást, összekeverjük 10 dkg liszttel, 1 csapott evőkanál barna cukorral, 1 teáskanál sütőporral és egy csipet sóval. Belekeverünk még 1 evőkanál olvasztott vajat /vagy étolajat/ és egy löttyintésnyi tejet is. Jól összekeverjük a masszát.
Kevés közepesen forró olajban evőkanállal porciózva pár perc alatt kellemes színűre sütjük az apró palacsintákat.
Tálaláskor egy kis vaniliás cukorral is megszórhatjuk.
Kiviból és almából mixelt gyümölcspürével tálaltam. Könnyű és nagyon finom desszert, ismétlés hamarosan. Variálni lehet még mazsolával vagy csokidarabkákkal is.
Banános palacsinta hozzávalói: 1 érett banán, 1 tojás, 10 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 csapott evőkanál barna cukor /ha nagyon édes a banán, elhagyható/, 1 evőkanál olvasztott vaj /vagy étolaj/, egy löttyintés tej, 1 csipet só.